Fysiotherapie Groot Jebbink

 

Welkom op de website!

Kennis maken met de praktijk:

Met deze website wil ik u laten kennismaken met Fysiotherapie Groot Jebbink.

Mijn naam is Emiel Groot Jebbink en ik ben inmiddels ruim vijfentwintig jaar werkzaam als fysiotherapeut.

Sinds 1 februari 2014 ben ik een eigen praktijk gestart voor algemene fysiotherapie aan de Laakse Laan in Zutphen.

 

De praktijkruimte is aan huis en biedt voldoende mogelijkheden om onder meer triggerpointtherapie, klassieke massagetherapie en oefentherapie (die u voornamelijk thuis zult doen) toe te passen.

De praktijkruimte bevindt zich op de eerste verdieping van de woning.

In de praktijk is geen wachtruimte. Daarom plan ik ruim de tijd voor u, zodat er geen overlap is met andere patiënten. Op deze manier is er altijd sprake van persoonlijke aandacht en optimale privacy.

 

 

Visie:

In onze huidige maatschappij draait alles om tijd en geld. Daarnaast wordt er van ons verlangd dat we langer blijven doorwerken.

Dit vraagt veel van ons lichaam, waardoor we regelmatig geplaagd worden door lichamelijke ongemakken als spier- en gewrichtspijn, blessures en klachten door overbelasting.

In mijn praktijk probeer ik samen met u tot een optimaal resultaat te komen. Zodat u weer zo snel mogelijk actief kunt mee doen in onze veeleisende maatschappij.

 

 

Werkwijze:

Het is belangrijk om eerst een goede klachtenanalyse te maken, om te kunnen beoordelen of u bij mij aan het juiste adres bent. Bij twijfel verwijs ik u dan ook door/terug naar uw huisarts of een collega therapeut.

Na deze intake en het onderzoek bespreek ik met u het behandelplan en start het liefst direct met de behandeling om zo min mogelijk tijd te verliezen. Na deze eerste behandeling maken we eventuele vervolgafspraken.

Tijdens elke vervolgafspraak evalueren we het behandelresultaat en stellen indien nodig het behandelplan bij tot een voor u optimaal resultaat is bereikt.

 

 

 

Sinds eind 2015 zit triggerpointtherapie ook in het behandelpakket dat ik u kan aanbieden!!

Triggerpointtherapie wordt in deze praktijk met de hand toegepast, zogenaamde manuele triggerpointbehandeling. Er wordt dus niet gewerkt met naalden zoals dat bij dry needling wordt gedaan.

Triggerpoints zijn 'knopen' in spieren die ontstaan door prikkeling vanuit het zenuwstelsel als reactie op pijn.

Deze pijn hoeft dus niet gelokaliseerd te zijn op de plek van de triggerpoint, maar kan op een andere plek zitten.

Door het behandelen van de triggerpoint is het mogelijk om de blokkade of prikkeling vanuit het zenuwstelsel op te heffen en de pijn te doen verdwijnen.

Triggerpointtherapie is uitermate geschikt voor pijnklachten die al langere tijd bestaan en die u hinderen in uw dagelijkse bezigheden. Door triggerpointtherapie kunt u mogelijk weer pijnvrij bewegen!!

 

 

 

Help Hooikoorts!? 

Hebt u elk jaar weer last van hooikoorts op het moment dat de eerste lente zich aandient. En wilt u af van die vervelende medicatie. Dan is medical taping zeker de moeite waard. Door het plaatsen van twee stroken tape op de rug t.h.v. de longzone is het mogelijk de klachten sterk te doen afnemen of zelfs te laten verdwijnen. Eén enkele keer kan zelfs al voldoende zijn om voor weken zo niet maanden van de klachten af te zijn. Indien nodig kan gewoon opnieuw een tape geplaatst worden. 

De tape kan enkele dagen tot wel een week blijven zitten en u kunt gewoon alle dagelijkse activiteiten blijven doen. U kunt zelfs douchen met de tape zonder dat deze loslaat. Dus tranen uw ogen of kriebelt uw neus, wacht niet te lang maar laat u tapen.

 

 

Verzekerd of niet!!:

Fysiotherapie Groot Jebbink is toegankelijk voor iedereen, verzekerd of niet verzekerd.

U betaald de behandeling namelijk altijd zelf contant en ontvangt indien gewenst een verzamelfactuur die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

 

Wanneer u van plan bent om bij Fysiotherapie Groot Jebbink te komen is het goed te realiseren dat ik 'bewust' geen contracten heb met zorgverzekeraars.

 

De keuze om geen contracten aan te gaan is gemaakt om zoveel mogelijk eigenheid te behouden en niet te hoeven voldoen aan de veelal absurde voorwaarden die de zorgverzekeraars stellen en die zij jaarlijks weer aanpassen.

Deze voorwaarden kosten mij vooral heel veel administratieve tijd die ik liever aan u als patiënt besteed.

 

Bent u verzekerd voor fysiotherapie dan is het verstandig om vooraf te informeren bij uw zorgverzekeraar wat u vergoed krijgt en of er voor u nog voorwaarden zijn, wanneer u naar een praktijk gaat zonder contract. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om een verwijsbrief via uw huisarts te regelen.

 

 

Vergoedingen: 

Er zijn nogal wat verschillen in vergoedingen tussen de verzekeraars. Zo zijn er verzekeraars die onderscheidt maken in behandelaars met en zonder contract, maar er zijn ook verzekeraars die dat niet doen en behandelingen 100% vergoeden.

De vergoedingen die u ontvangt zijn daarnaast afhankelijk van uw verzekeringspakket. Daarom is het belangrijk u goed te laten voorlichten door uw zorgverzekeraar.

 

Het is ook zeer aan te bevelen om jaarlijks goed te overwegen welke verzekeraar en verzekering het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Overstappen kan wellicht heel interessant zijn!!!

 

Blessures, stramme spieren............massagetherapie?!

Hebt u regelmatig last van een lichte blessure of telkens vastzittende spieren?

Wilt u zo nu en dan een goede massagebehandeling om er weer een poosje tegen te kunnen?

Heeft u fysiotherapie nodig, maar bent niet verzekerd?

Kom dan ook naar Fysiotherapie Groot Jebbink.

Na een eerste intake en onderzoek kunnen we dan afspraken maken voor een enkele of wellicht regelmatige massagebehandeling. Op deze manier blijft u fit en voorkomt u erger!

 

 

Daarnaast biedt fysiotherapie Groot Jebbink u de mogelijkheid om deze behandelingen met aantrekkelijke korting 'in te kopen' want:

 

.........Nu verkrijgbaar, de 5x keer kaart. Massagebehandeling met aantrekkelijke korting!!!!!!!!!!!!!

De 5x keer kaart is verkrijgbaar voor slechts € 150,00. U betaald dus slechts

€ 30,00 per behandeling i.p.v. € 34,00!!!!!!!!!!

Behandelingen met de 5x kaart worden niet gefactureerd voor declaratie bij de zorgverzekeraar!!!